Blog

‪#‎GroundZeroHrvatska‬ ‪#‎GroundZero‬ ‪#‎CarAudio‬ ‪#‎CaraudioEmpire‬

*** Ground Zero Radioactive ***

Predstavljamo nova pojačanja u Radioactive seriji pojačala. Ground Zero Radioactive linija opreme je postala iznimno poznata po svojoj vrlo širokoj paleti proizvoda, a sada Ground Zero predstavlja dva nova i još snažnija pojačala s nevjerojatnim odnosom cijene i performansi. Oba modela pojačala dolaze u crnim aluminijskim kučištima savršeno pravoktunog i plitkog dizajna za lakšu instalaciju i montažu
.
Četverokanalni GZRA 4230 model koristi AB klasu rada te dolazi sa duplim napajanjem smještenim na dvostrukoj PCB ploči te sa SMD tehnologijom, što je rezultiralo snagom od 4×140/230W na otporu 4/2 Ohma. Tu su također i podesivi filteri visokih i niskih frekvencija (high/low pass) kao i bandpass filter. Također tu je i bass boost opcija na kanalima 3 i 4.

Novi GZRA 1.2500D model pojačala nudi čak do 3000 Watta na otporu od 1 Ohma (750/1400/2200 W RMS @ 4/2/1 Ohm). Ako Vam ni to nije dovoljno pojačalo se može spojiti sa još jednim istim pojačalom (link mode) te je onda sposobno isporučiti maksimalno do 6000W. Kao i sva Ground Zero pojačala D klase rada, i ovaj dolazi sa bass remote upravljačem, višestrukim filterima za podešavanje pojačala kao i sa dodatnim funkcijama poput subsonic filtera, phase shift opcije okretanja faze subwoofera, low pass filtera te bass boosta.
Nova GZRA pojačala biti će dostupna u prodaji tijekom srpnja ove godine.

Fotografija korisnika Caraudioempire - HrvatskaFotografija korisnika Caraudioempire - Hrvatska

 

‪#‎DigitalDesignsHrvatska‬ ‪#‎DigitalDesigns‬ ‪#‎CarAudio‬ ‪#‎CaraudioEmpire‬

Podešavanje skretnica na pojačalu:

Slijedeći tekst objašnjava kako brzo i jednostavno podesiti skretnice na Vašem DD pojačalu koje pokreće subwoofer. Od alata potrebno Vam je samo Vaše uho i mali ravni odvijač. Razumijevanje načina kako pravilno podesiti pojačalo je nužnost u današnjem audio svijetu. Što više opterećujete i koristite Vaš audio sistem to je veća nužnost da pravilno zaštite komponente Vašeg audio sistema a jedan od najjednostavnijih načina da zaštitite Vaše zvučnike od oštećenja je pravilna upotreba i namještanje skretnica na Vašem pojačalu. Iz tog razloga sva DD pojačala su opremljena Subsonic i Low pass filterima (LPF) koji Vam omogućuju višu razinu zaštite Vašeg sistema kao i dinamičniju reprodukciju.
Dvije najčešće pogreške koje se pojavljuju prilikom namještanja navednih filtera su podešavanje Subsonic filtera prenisko te Low pass filtera previsoko. Ova pogreška se događa kada instalater želi izvući maksimum iz sistema zanemarujući pritom zaštitu ugrađenih komponenti te će takav nemar rezultirati uništenjem ugrađene opreme. Kada je Subsonic filter podešen prenisko, Vaše pojačalo će trošiti snagu pokušavajući producirati zvučne frekvencije nečujne Vašem uhu zbog transferne funkcije vozila. Još jedan simptom prenisko podešenog filtera je gubitak kontrole nad kretanjem membrane subwoofera pri višim razinama glasnoće. To se događa jer subwoofer pokušava odsvirati tonove koji se nalaze ispod realnog tuninga kutije u kojoj se subwoofer nalazi. Kada je pak Low pass filter podešen previsoko, pojačalo troši energiju pokušavajući natjerati subwoofer odsvirati mid bas područje za koje on nije namijenjen.
Još jedna česta pogreška je namještanje skretnica na pojačalu tako da se područja rada preklapaju. Ovo se događa kada je naprimjer Subsonic namješten na 80Hz a LPF na 50Hz. Takvo podešenje će dovesti do toga da pojačalo neće reproducirati nikakav zvuk što posljedično može dovesti do pogrešne pretpostavke da je pojačalo neispravno odnosno pokvareno. Ako se ne razumijete u podešenja, jednostavno rješenje je namjestiti Subsonic filter na 30Hz područje a LPF na 80Hz područje. Većina korisnika ne razumije da svako vozilo ima različitu frekvenciju transferne funkcije. Iz tog razloga ne mora značiti da je jedan način podešenja dobar i primjenjiv za sva vozila. Podešenje Vašeg subwoofer pojačala možete napraviti uz pomoć Vašeg uha na slijedeći način:
1. Podesite Gain potenciometar na Vašem pojačalu
2. Zatvorite sva vrata i otvore na Vašem vozilu
3. Stavite Vašu omiljenu pjesmu i pojačajte do normalne razine glasnoće
4. Polako podižite subsonic filter (od 10Hz prema gore) dok ne primjetite da njegovo podizanje počne djelovati na rad subwoofera. U tom trenutku je subsonic filter pravilno podešen.
5. Low pass filter podešavate dok ne primjetite najprecizniji i najtočniji zvuk iz Vašeg subwoofera ovisno o tome koju vrstu glazbe slušate. Kada je LPF filter pravilno podešen bas će zvučati čvrsto i definirano. Nikako ne smije svirat mid bas i srednje tonove (vokale) ili zvučati mutno, neprecizno i nedefinirano.
Sada kada je Vaš sistem pravilno podešen dobiti ćete više kontrole nad Vašim subwooferom što rezultira većom razinom glasnoće, boljim i kvalitetnijim zvukom i u konačnici manjom mogućnosti da dođe do oštećenja komponenti.

Fotografija korisnika Digital Designs Hrvatska

 

 

‪#‎DigitalDesignsHrvatska‬ ‪#‎DigitalDesigns‬ ‪#‎CarAudio‬ ‪#‎CaraudioEmpire‬

Pod povećalom: M serija pojačala

Konačno je stigla slijedeća generacija monoblok pojačala iz M serije i sa sobom donose nove mogućnosti korištenja kao i poboljšane performanse u pogledu snage. Sada sva pojačala od M.80 do M5 modela dolaze sa VM-RMT i CHAIN LINK FUNKCIJOM. Za korisnike željne snage M4a model je postao M5 i sa poboljšanjem u napajačkom dijelu sada nudi monstruoznih 7 700 watti čiste snage.
VM-RMT: Novi, posebno izrađeni daljinski upravljač sa sobom donosi digitalni voltmetar kao i indikator distorzije odnosno klipa signala. Od sada možete pod stalnim nadzorom imati napon na ulazu u pojačalo a u kombinaciji sa indikatorom klipa možete promptno reagirati na promjene u radu pojačala. VM-RMT također ima poboljšanu atenuaciju (stišavanje) u odnosu na stariji model upravljača (M-RMT).
CHAIN LINK: Sa novom Chain Link funkcijom od sada možete spojiti međusobno (linkati) više komada istog modela pojačala i to onoliko komada koliko Vam je potrebno a sa svima njima upravljate preko jednog (glavnog) pojačala i njegovog daljinskog upravljača. Ova opcija maksimalno pojednostavljuje namještanje skretnica i gaina na pojedinom pojačalu. Također tu je i “stara” odnosno klasična opcija linkanja pojačala.

Važno je napomenuti da ova nova funkcija(Chain Link Function) spajanja kao i novi daljinski upravljač (VM-RMT) NISU kompatibilni sa starim pojačalima iz M serije.

Fotografija korisnika Digital Designs HrvatskaFotografija korisnika Digital Designs HrvatskaFotografija korisnika Digital Designs Hrvatska